Behandeling

Afhankelijk van je klacht wordt gebruik gemaakt van meerdere behandelmethoden. In het
kort volgt een uitleg ervan:

Massage therapie

Massage therapie bestaat uit een aantal Oosterse en Westerse technieken die zowel op het fysieke als op het psychisch deel doorwerken. Afwisselend wordt in een behandeling van beide gebruik gemaakt, afhankelijk van wat nodig is op dat moment.
Gelijktijdig met de massage kunnen andere vormen van therapie toegepast worden.
Ademhalingstechnieken, focussing, visualisatie, spiegelen en ontspanningsoefeningen komen in de meeste behandelingen terug.

Holistic Pulsing

 

Holistic pulsing is een methode om stress en spanning of fysieke pijnen en stoornissen te verminderen. De kracht zit in de zachtheid van deze therapievorm. Het lichaam wordt in een ritmische pulserende handmatige beweging gebracht waarbij je gekleed op de massagetafel ligt. De beweging vloeit door het hele lichaam en dringt door in de spieren, gewrichten organen en cellen waardoor het lichaam uitgenodigd wordt verkramping en spanning los te
laten.

 

Massage bij kanker

 

Indien je de diagnose krijgt ´u heeft kanker´, staat de wereld even stil. Kanker is zeer ingrijpend en vormt zowel fysiek als psychisch een zware belasting. Je kunt het gevoel hebben dat je lichaam je in de steek heeft gelaten en bent de controle kwijt. Je komt in een emotionele en psychische rollercoaster terecht. Vanaf de diagnose staat alles in het teken van de kanker in je lichaam. Je bent ineens patient, behandelingen als operatie, radiotherapie, chemotherapie en hormoontherapie volgen. Het is allemaal ingrijpend en vaak wordt het lichaam alleen nog voor medische behandeling aangeraakt. Het levert vooral veel spanning en stress op. Massage geeft geen genezing maar kan in dit proces een grote steun zijn. Uit onderzoek is gebleken dat masseren bij mensen met kanker de kwaliteit van het leven van dat moment kan verbeteren. Door het aanraken met aandacht wordt het mogelijk het vertrouwen in het eigen lichaam te herstellen. Symptomen als pijn, spanning, stress, vermoeidheid, slapeloosheid en depressie kunnen verminderen. Er komt ontspanning in lichaam en geest.

Shiatsu therapie

Shiatsu therapie ofwel drukpuntmassage is in de eerste plaats een manuele therapie. Bij deze massagevorm worden zowel duimen, vingers, handpalmen, knokkels en ellebogen ingezet via draaiende en drukkende bewegingen. Shiatsu heeft zowel effect op een verbeterde doorbloeding van organen en spieren, als wel op de algemene gezondheid.  Door verbeterde bloedcirculatie zal ook het lymfesysteem actiever worden, verbetert de ademhaling en zal je je beter in je lichaam voelen. 

 

Bezoek ons

Een afspraak kan tot 24 uur van tevoren kosteloos geannuleerd worden. Voor meer
informatie zie de algemene voorwaarden.
Ben je ziek, verkouden of heb je corona gerelateerde klachten, neem dan geen risico en zeg
de afspraak af.
Bezoek adres praktijk:
Blauwe Hof 68-26
6602 XK WIJCHEN
• Parkeren kan gratis voor de deur
• Bereikbaar met OV. Bushalte ongeveer 5 minuten lopen
• Praktijkruimte is toegankelijk voor minder validen en er kan gebruik gemaakt worden van een traplift.